Csirkés ízvilág leves

Receptbeküldő: Schirling Zsuzsanna

Hozzávalók

- 3 csirkemell filé (felcsíkozva)
- 4 evőkanál olíva olaj/kókuszolaj
- 1 hagyma (felkockázva)
- 4-5 zeller (szeletelve)
- 2 nagyobb sárgarépa (hámozva,apróra vágva) vagy konzerv
- 1 db piros paprika
- 10 csésze tyúkleves,vagy csontleves
- 12 tk. kurkuma por
- 10 tk. tengeri só
- Bonduelle csicseri borsó,esetleg fehér bab
- illetve pár rózsa borkkoli

Elkészítés

Elkészítés (5-6 adag)

Egy nagyobb lábasban 2 evőkanál olajat elkezdünk hevíteni. Ha elérte a megfelelő hőt, beletesszük a felcsíkozott csirkemell filéket.
Mind a kettő oldalát 4-5 percig süssük át alaposan. Ha kész,akkor kiszedjük egy tányérra és félretesszük hűlni.

Ezután a maradék olajat hozzáadjuk,s elkezdjük párolni a hagymát pár percig. Hozzáadjuk a zellert, sárgarépát, paprikát,s együtt pároljuk időnkénti kevergetés közben körülbelül 6-7 percig.
Ha ez meg van,felöntjük az előre elkészített tyúklevest, ízesítjük kurkumával és tengeri sóval. Illetve a csicseri borsót és/vagy fehér babot.
Így főzzük együtt egy pár percig, az elforrt vízet pótoljuk a kívánt menyiségig, utána hozzáadjuk az imént elkészített csirkemell csíkokat, így főzzük együtt 20-30 percig.
Utolsóként adjuk hozzá a brokkolit,s még meg nem puhul,addig főzzük őket így egyben.
Valamint ízlés szerint,ízesíthetjük a végén.
Aki erősebben szereti,az még belefőzhet egy darab hegyes csípős paprikát is.

Jó étvágyat!

Megjegyzés:
másnaposság ellen nagyon jó kis leves :-)