csípős-fűszeres kukoricakrémleves

Receptbeküldő: Németh Ágnes

Hozzávalók

2 kis doboz kukorica konzerv
1 vöröshagyma
2 g fokhagyma
2 dl tejszín
1 liter zöldségalaplé
szárított chili - ízlés szerint, ki mennyire szereti a csípőset
késhegynyi füstölt paprika
1/2 tk őrölt római kömény
1/2 tk kurkuma

frissen őrölt bors
1 ek vaj

Elkészítés

A kukoricát leöblítjük, lecsepegtetjük.
Kevés vajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát.
Hozzáadjuk a szárított chilit és a fűszereket, tovább kevergetjük, hogy kijöjjenek a fűszerek aromái, majd ráöntjük a kukoricát.
Felengedjük a zöldségalaplével, letakarva puhulásig főzzük.
Botmixerrel pürésítjük, majd egy szitán átpasszírozzuk, hogy a kukorica héja ne kerüljön a levesbe.
Tűzre visszatéve hozzáöntjük a tejszínt, ha kell még állítunk az csípősségén, összefőzzük.
Forrón tálaljuk.
Színes paprikakockákkal, újhagyma,- vagy petrezselyemzölddel, szárított chilivel vagy főtt kukoricaszemekkel díszíthetjük.
Kínálhatjuk chili olajjal vagy pirított baconnal is.
Nachos chipset kínálunk mellé. (nálam ez is chilis volt)