Csipetkés gombaleves

Receptbeküldő: Salamon Csilla

Hozzávalók

1 db Bonduelle szeletelt gomba
1 közepes db vöröshagyma
10 dkg füstölt szalonna
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 teáskanál fűszerpaprika
1 db tojás
5 dkg finomliszt
1.5 l víz
1 csokor petrezselyem
2 ek tejföl

Elkészítés

Szalonnát felkockázzuk, és kisütjük a zsírját. Hozzáadjuk a felkockázott hagymát, és meghintjük fűszerpaprikával.
Beletesszük a szeletelt gombát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük, és felöntjük vízzel.
Lisztet és a tojást összedolgozzuk, és a forrásban lévő levesbe csipkedjük. Megszórjuk petrezselyemmel.
Tejföllel vagy tejföl nélkül tálaljuk.