CSICSERIBORSÓS sütőtök dahl

Receptbeküldő: Nyiri Lilla

Hozzávalók

75 dkg sütőtök
2 konzerv Bonduelle csicseriborsó (530g)
165ml (Shan'shi) kókusztej
Kókuszzsír (vagy olaj)
1 nagyobb fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1l tyúkhúsleves alap
2 marék hántolt tökmag
1csirke melle
Madras curry fűszerkeverék

Bors
Római kömény
Görögszénamag (nem feltétlen kell külön)
1 kk Gyömbér
Fahéj
Tejszín (díszítéshez)

Elkészítés

A sütőtököt a fokhagymával együtt sütőben megsütjük, így mindkettő édesebb és puha lesz.

A vöröshagymát durván felaprítjuk, majd egy lábasban kókuszzsíron megdinszteljük.
Hozzáadjuk a sütőtök húsát, a fokhagymát és a leszűrt csiseriborsó konzervet (hogy a fogyasztás izgalmasabb legyen, érdemes kb fél-3/4 dobozt félretenni, hogy maradjanak egész szemek is, ne legyen olyan homogén a leves), a kókusztejet, 2 teáskanál madras curryvel, sóval, borssal, gyömbérrel ízesítjük, majd felöntjük a tyúkhúsleves alappal és összeforraljuk.

Összeturmixoljuk és ízlés szerint finom hangolhatjuk az ízeket. Lehet kicsit indiaisabb extra kurkuma, görögszénamag, római kömény hozzáadásával, vagy csípősebb több borssal, gyömbérrel.

Egy hevített serpenyőben átpirítjuk a tökmagot és félretesszük.
Ebben a serpenyőben kevés kókuszzsíron megpirítjuk a kockára vágott csirkemellet és kevés sóval, borssal, római köménnyel és kb 1tk-nyi őrölt fahéjjal ízesítjük. Egy tányérra félretesszük.

Tálaláskor a félrerakott csicseriborsót elosztjuk a tányérokban, rámerjük a meleg levest, ki-ki ízlése szerint tehet bele a pirított tökmagból, csirkehúsból és a látvány kedvéért kevés tejszínnel is meglocsolhatjuk.

A recepet nagyon gyors, laktató, alapvetően édeskés-fűszeres jellege van, így ha nem készítjük csípősre, a gyerekek is szívesen megeszik.
(Előre megsütött tökkel és tyúkhúsleves kockával igazi villámgyors étel.)