Csicseriborsó leves, Jókai módra

Receptbeküldő: Putóczki Gáborné

Hozzávalók

2 doboz Bonduelle csicseriborsó
Fél kg füstölt oldalas

pirospaprika
bors
babérlevél
fokhagyma
Erős Pista
3 szál sárgarépa
3 szál petrezselyem gyökér
2 ek rizsliszt
kevés kókuszzsír, vagy sertés zsír
1 fej vöröshagyma

Elkészítés

A csicseriborsót füstölt hússal, a megtisztított zöldségekkel, babérlevéllel, borssal, fokhagymával feltesszük főni. Én ekkor még nem szoktam sózni, mert a füstölt hús sós! Amíg a leves fő a hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, kevés zsiradékon megdinszteljük, hozzáadjuk a rizslisztet és a pirospaprikát. Amikor a hús és a zöldségek is megpuhultak a vízzel csomómentesre kevert hagymás-pirospaprikás rántással besűrítjük a levest. Ha szükséges ekkor sózhatjuk!