CITROMOS PITYÓKÁS-VAJBAB KRÉMLEVES

Receptbeküldő: Lukacevic Szebasztián

Hozzávalók

10 dkg vaj
1 fej vöröshagyma
1 db hegyes erős paprika
400 g Bonduelle fagyasztott vajbab
400 g burgonya
2 dcl joghurt
1 db citrom
1 e.k kurkuma

bors

Elkészítés

A meghámozott és felkockázott burgonyákat sós vízzel teli lábasba küldjük egy forró fürdőre. Eközben egy forró serpenyőben megizzasztjuk a vajat, belerepítjük a felaprított hagymát majd miután aranybarnára pirítottuk, papírtörlőre kiszedve pihentessük. Mikor már puhulnak a pityókák, beküldjük a vajbabokat és a hegyes erős paprika szeleteket egy 2-3 perces rottyanós összeröffenésre. Leöntjük a felesleges folyadékot majd ezt joghurttal, 1 citrom levével és a hagyma vajas szaftjával pótoljuk. Fűszerezzük kurkumával, sóval és borssal majd botmixerrel pépesítjük. Tálalàskor szórjuk meg pirított hagymával.