Chilis kukoricakrémleves pármai sonka-chipssel

Receptbeküldő: Somogyi Péter

Hozzávalók

1 db Bonduelle Gold Chili konzerv
1 db kisebb sárgarépa
1 db kisebb burgonya
1 dl főzőtejszín (20%-os)
10 dkg szeletelt pármai sonka
só, bors

Elkészítés

A megtisztított és darabokra vágott sárgarépát és burgonyát egy kevés zsiradékon megfuttatjuk.
Hozzáadjuk a Bonduelle Gold Chili-s kukoricakonzervet, lé nélkül.
Kevés vízzel felöntve, sóval és borssal ízesítve puhára pároljuk a zöldségeket.
Ezután egy botmixerrel összedaráljuk és leszűrjük, hogy krémesebb legyen a leves.
Hozzáadunk 1 dl főzőtejszínt és kb. 6-7 dl vizet.
Én a krémleveseket úgy készítem, hogy annyi zöldséget párolok meg, hogy a levest ne kelljen liszttel sűríteni, úgyhogy óvatosan kell annyi vízzel felönteni, hogy elérjük a megfelelő állagot.
Ezután visszaforraljuk a levest, ha szükséges ízesítjük még sóval, borssal és aki bírja nyugodtan tehet még bele csípőset, bár én szerintem a konzerv ereje bőven elég.

A pármai sonkát egy felhevített serpenyőben, zsiradék nélkül megpirítjuk, ízlés szerint kisebb, nagyobb rusztikus formákra vágva tálaljuk a leves mellé. Ne áztassuk benne, hogy jó ropogós maradjon.