Chili con carne leves

Receptbeküldő: Baloghné Fülöp Anna

Hozzávalók

A leveshez:
1 kis fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
1 ek. kókuszolaj
1 csipet bazsalikom
1 csipet oregánó
1 csipet kakukkfű
1 csipet kapor
1 babérlevél
1 késhegynyi őrölt gyömbér
1 ek. őrölt chili
3 ek. chili fix
1 ek. liszt
500 ml paradicsomlé
1 l víz
1 konzerv Bonduelle Créatif Sombrero mix
só és bors

A gombócokhoz:
25 dkg marha darált hús
1 kis fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 tojás
1 tk. pirospaprika
1 ek. őrölt chili
só és bors

Elkészítés

Először összeállítjuk a gombócokat: a hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk/aprítjuk, a többi hozzávalóval alaposan összekeverjük.

A leveshez a hagymát és a fokhagymát szintén apróra szeljük, a kókuszolajjal, valamint egy kevés vízzel megpároljuk. Hozzáadjuk az evőkanálnyi lisztet, majd felöntjük a paradicsomlével és a vízzel, beletesszük a fűszereket.

A levest felforraljuk, majd a húsból kisebb gombócokat formázunk és óvatosan a lébe tesszük. Kb. 20 perc alatt megfőnek, utána hozzáadjuk a Bonduelle Créatif Sombrero mix konzervet és készre főzzük.