CHEDDAR SAJTOS BROKKOLI LEVES

Receptbeküldő: Barakonyi Krisztina

Hozzávalók

400 gr. brokkoli, 2 szál sárgarépa, 1kisebb fej vöröshagyma, 50 gr. vaj, 1 liter húsalaplé, 200 ml főzőtejszín, 1 púpos evőkanál étkezési keményítő, 150 gr. reszelt Cheddar sajt, ízlés szerint só és őrölt fekete bors.

Elkészítés

A brokkolit leöblítjük, majd kisebb rózsákra aprítjuk, a sárgarépát megpucoljuk és káposzta reszelőn lereszeljük. Egy kisebb lábosba felhevítjük a vajat, majd a felaprított hagymát üvegesre pirítjuk benne. Mikor a hagyma lepirult, hozzáadjuk a brokkolit és a sárgarépát. Sóval, borssal ízesítjük és egy kevés vizet aláöntve, fedő alatt megpároljuk az egészet. Mikor megpuhultak a zöldségek, felöntjük kb. 1 liter húsalaplével majd felforraljuk. A főzőtejszínben elkeverjük az étkezési keményítőt és a levest besűrítjük vele. A végén pedig belekeverjük a reszelt Cheddar sajtot is. Reszelt sajttal megszórva, forrón tálaljuk. Tápláló és laktató téli leves.