Céklakrém-leves

Receptbeküldő: Schwarcz Edit

Hozzávalók

Hozzávalók:
fél fej lila hagyma,kevés olaj
2 dkg vaj,
1 üveg Bonduelle ecetes,szeletelt cékla
1/2 doboz bébisárgarépa
só,frissen őrölt bors,kevés chili,
személyenként 1-1 evőkanál tejföl és Bonduelle dobozos fehérbab a tálaláshoz.

Elkészítés

Elkészítése:
A hagymát megtisztítom,apró kockára vágom,majd kevés olajon megdinsztelem.
A leszűrt,jól átmosott céklát,a leöblített bébirépát ráteszem a hagymára,sózom,borsózom,belevágok kevés chili paprikát,felöntöm 2-3 dl húslevessel,felforralom1-2 percig főzöm,majd jó alaposan összeturmixolom.
Teszek hozzá kevés vajat,ha kell utánaízesítek,még egyszer átmelegítem,majd a jól átmosott lecsöpögtetett babbal,tejföllel és kiflikarikákkal tálalom.