Cékla krémleves kapor ropogóssal és Parmezán chipsszel

Receptbeküldő: Fónyad Judit

Hozzávalók

1 üveg Bonduelle ecetes cékla
1/4 fej lilakáposzta
2 szál sárgarépa
2 db közepes krumpli
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
kókuszolaj
1 liter víz
1 csomag kapor
reszelt Parmezán sajt
pár kanál tejföl a díszítéshez

bors

Elkészítés

A céklát levével együtt felforralom. Az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát kevés kókuszolajon megdinsztelem. Ezután felöntöm 1 liter sós vízzel és hozzáadom a kockára vágott krumplit. Amikor már majdnem puha, hozzáadom a julienne-re vágott káposztát és répát és addig főzöm, hogy még roppanós maradjon. A céklát összeturmixolom és hozzáadom a megfőtt zöldségeket, valamint 1 csomag apróra vágott kaprot, amiből 3-4 szálat félreteszek a kapor ropogóshoz. Ízlés szerint borsozom. Összefőzöm őket. Tálaláskor a tányérokra kevés tejfölt teszek, kapor ropogóssal és Parmezán chipsszel díszítem.