Burgonyaleves újragondolva

Receptbeküldő: Feketéné Lehoczki Zsuzsa

Hozzávalók

5 dkg vaj
2 doboz Bonduelle bébirépa
1 fej vöröshagyma
2 liter csirkehúsleves vagy víz
2 teáskanál frissen apróra vágott kapor
3 db babérlevél
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 kávéskanál kapor
fél citrom leve
1 kg lockára vágott burgonya
2 evőkanál olívaolajat
1 üveg Bonduellle Prémium egész gombafej
1 kisebb poharas tejföl
2 evőkanál liszt

Elkészítés

Egy nagyobb fazékban a vajon pirítsuk meg a vöröshagymát majd a burgonyát és a karikára vágott bébirépát pároljuk össze a sóval, borssal, babérlevéllel, kaporral és a fél citrom levével. Az olíva olajon picit pirítsuk meg a kétfelé vágott gombafejeket, majd tegyük a krumplihoz és répához. Öntsük fel az alaplével vagy vízzel és ha felforrt a tejfölös habarással habarjuk.