Bud Spencer krém leves

Receptbeküldő: Nebehaj László

Hozzávalók

1 nagy fej vörös hagyma
1 nagy fej lila hagyma
4 gerezd fokhagyma
1 konzerv Bonduelle vörös bab
1 szál füstölt kolbász
70gram sűrített paradicsom
1,5 L víz
1kk oregano(elhagyható)

Elkészítés

1. Felkarikázott füstölt kolbászt kevés zsiradékon megpirítjuk, majd kivesszük.
2. A kolbászos zsiradékon az apróra vágot hagymákat megdinszteljük (fokhagymát csak később tesszük hozzá)
3.Babkonzerv levét lecsöpögtetjük, majd a babot és a fokhagymát beletesszük a hagymához.
4.Később hozzáadjuk a bab levét és a konzerv paradicsomot.
5. Miután összértek az alapanyagok, felöntjük fél L vízzel és botmixerrel krémesítjük.
6.További 1L vízzel izlés szerint higítjuk, sózzuk, borsozzuk, és füszerezzük oregano-val.
7. Tálaláskor díszítjük a sült kolbásszal, vagy csípős paprikával