Brokkoli krémleves

Receptbeküldő: Kovács Ágnes

Hozzávalók

40 dkg Bonduelle fagyasztott brokkoli
1 l húsleves(jó leveskockából is)
2 ek. vaj
1 közepes fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 dl tejföl
1 mk. kanál őrölt fehér bors
1 mk kanál őrölt szerecsendió

lapkasajt

Elkészítés

A kockára vágott hagymát üvegesre párolom a vajon, rányomom a fokhagymát és hozzáteszem a brokkolit. Felöntöm a húslevessel sózom, borsozom, beleteszem a szerecsendiót és puhára főzöm. Ekkor kiveszek pár kis rózsát a díszítéshez, a többit összeturmixolom a tejföllel. A tányéron brokkoli rózsával díszítem a krémlevest és lapka sajtot teszek rá, ami a forró levestől kicsit megolvad.