borsóleves galuskával

Receptbeküldő: Nemes-Pádár Csilla

Hozzávalók

2 szál sárgarépa
2szál petrezselyem
4 db kisebb burgonya
1 üveg Bonduelle zöldborsó
1 kisebb karalábé
hagyma
olaj
vegeta
őrölt piros paprika

1,5-2 liter víz
1 tojás
10 dkg liszt

Elkészítés

Kevés olajon az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük, majd hozzáadjuk a borsót és kicsit összepároljuk. Ezután megszórjuk ízlés szerint piros paprikával és felöntjük vízzel. A burgonyát, répát, petrezselymet és a karalábét meghámozzuk majd apróra vágjuk. Ezeket hozzáadjuk a leveshez és ízesítjük vegetátvalés sóval. Ameddig fő elkészítjük a galuskát. Egy tálba lisztet teszünk, majd hozzá adunk egy tojást, sót és fokozatos víz hozzáadásával nokedli tésztát kavarunk belőle. A nokedli tésztát forrásba lévő vízbe szaggatjuk, majd leszűrjük és hozzáadjuk a kész leveshez. Igény szerint a nokedlit közvetlenül a levesbe is szaggathatjuk.