Borsóleves

Receptbeküldő: Molnár Istvánné

Hozzávalók

25 dkg zöldborsó (4 adag)
1 sárgarépa
1 fehérrépa
1 db vöröshagyma
1 db sárga paprika
1 db paradicsom
1 csokor petreezselyemzöld
ízlés szerint só
ízlés szerint őrölt bors
1 evőkanál fűszerpaprika
1 evőkanál liszt
1 evőkanál olaj

Elkészítés

Először a hozzávalókat megtisztítjuk.
Olajat hevítünk, majd az apróra vágott vöröshagymát megfuttatjuk. Utána rátesszük a z apróra vágott paprikát, paradicsomot, átkeverjük. Jöhet a karikázott, vagy nagyobb darabokra vágott sárga és fehérrépa és a zöldborsó, összekeverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük vízzel és készre főzzük. Mikor levesünk megfőtt elkészítjük a rántást és beleöntjük a levesbe, összeforraljuk. A végén pedig megszórjuk összevágott petrezselyemzölddel.
Jó étvágyat kívánok.