borsófőzelék rántott csirkemellel

Receptbeküldő: Nemes-Pádár Csilla

Hozzávalók

1 csomag fagyasztott Bonduelle zöldborsó
2 evőkanál liszt
3-4 dl tej
3 csapott evőkanál kristálycukor
50 dkg csirkemell

bors
3 tojás
liszt a panírozáshoz
zsemlemorzsa a panírozáshoz

Elkészítés

A zöldborsót egy fazékba helyezzük és rászórjuk a lisztet és a cukrot. Ezeket összekeverjük és fokozatosan hozzáadjuk a tejet és addig főzzük, ameddig besűrűsödik és a borsó puha lesz. A tej mennyiségének változtatásával lehet szabályozni a sűrűsséget.
A csirkemellet felszeleteljük, picit megklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk majd pár percig hagyjuk állni. Ezután a szeleteket bepanírozzuk, azaz először megforgatjuk a lisztben, majd a sóval felvert tojásban és a zsemlemorzsában. A panírozott szeleteket forró olajban kisütjük.