Böllér leves

Receptbeküldő: Szekeres Lajosné Klári

Hozzávalók

1 fej vöröshagyma
60 dkg csabai csípős sütnivaló kolbász
1 tojás
3 szál sárgarépa
2 szál petrezselyem
4 közepes krumpli
1 db bonduelle prémium szeletelt gomba s
1-2 gerezd fokhagyma
4 dl tejföl
1-2 ek. mustár
1 ek. ételkeményítő
só, bors
3-4 babérlevél

Elkészítés

A zöldségeket megtisztítjuk, majd a vöröshagymát finomra vágjuk, a répát, zöldséget, felszeleteljük. A kolbászt kifejtjük a bőréből, összegyúrjuk a tojással, és diónyi gombócokat formálunk belőle. A hagymát megfuttatjuk pici olajon, rádobjuk a répát, a zöldséget, átkeverjük, felöntjük kb. 2 liter vízzel. Ha felforrt, beletesszük a kolbászgombócokat, a babérlevelet, és lassú tűzön kb. 40 percig főzzük. Ekkor hozzáadjuk a szeletelt gombát, a zúzott fokhagymát, a kockákra vágott krumplit, és készre főzzük. A keményítőt elkeverjük kevés hideg vízzel, majd a mustárral és a tejföllel. Néhány merőkanálnyi forró levest adunk hozzá, majd a keveréket visszacsurgatjuk a fazékba. Kóstoljuk meg, és úgy ízesítsük sóval, borssal - a kolbászhús már önmagában fűszeres! Néhány perc alatt kiforraljuk, és forrón, puha kenyérrel, plusz tejföllel tálaljuk.