Birsalmás bableves!

Receptbeküldő: Szekeres Lajosné Klári

Hozzávalók

Hozzávalók 1 dobozos Bonduella vörösbab 2-3 szem birsalma 2 dl laktóz
mentes tejföl 1 evőkanál kukorica keményítő 20 dkg füstölt hús
só bors pár szem babérlevél fél citrom leve, vagy egy kis ecet 1db
sárgarépa 1 db fehérrépa 1/2 zeller gumó

Elkészítés

A füstölt húst és a zöldségeket szépen feldolgozom, felaprítom,a
birsalmát megmosom és felszeletelem. A sóval, borssal és a
babérlevéllel ízesített vízben a füstölt hússal,és zöldséggel
együtt puhára főzöm. Mikor félig megfőtt hozzáadom a birsalmát,és a babkonzervet,
citromlével vagy ecettel ízesítem.

Ezután behabarom tejföllel elkevert keményítővel , és kiforralom.

A leves hidegen és melegen is tálalható.