BBQ Soup!

Receptbeküldő: Gajdó Andi

Hozzávalók

10 dkg bacon
2 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
csipet só
nagy adag bors
1 tk chilli por v 4-5 picike egész chilli
1 tk pirospaprika
1 tk köménymag
2 db tyúkhúsleves kocka
fél L víz
1 konzerv Bonduelle kukorica
1 konzerv Bonduelle bab paradicsomos

fél kg csirkemell
fél tubus BBQ szósz
1 tk koriander

Elkészítés

A bacon felét picike kockákra vágom és megpirítom. Miután ropogósra sült kiszedem egy külön tálba. A vöröshagymát apróra vágom, és a bacon zsírjában elkezdem pirítani. Megsózom, pár perc múlva hozzáadom a szintén apróra vágott fokhagymát (2 gerezd), megkevergetjük, és szépen sorjában hozzáadjuk a fűszereket --> a kis chilli paprikákat, köménymagot, borsot, pirospaprikát. Jó alaposan elkeverjük, majd felöntjük a hagymás ropogósunk fél liter vízzel. Én forró vizet öntöttem hozzá, amiben előzőleg feloldottam 2 tyúkhúsleves kockát. Rotyogtatjuk picit, majd hozzáadjuk a kukoricát és a paradicsomos babot. Ezt az egyveleget most parkoló pályára tesszük, hagyjuk, hogy közepes lángon dolgozzon magán.

Vegyünk elő egy másik edényt, amiben a maradék bacont szintén megpirítjuk. Azért csinálom két részletben, hogy a frissen kisült zsiradékkal tudjak dolgozni. A zsiradékon megfuttatok 2 apróra vágott fokhagymát, majd hozzáforgatom a kockára vágott csirkemellet. Gazdagon fűszerezzük (só-bors-chilli) és adjunk hozzá fél üveg (250 g) BBQ szószt. Amikor úgy érezzük, hogy a csirkemell kellően omlós és fűszeres lett, öntsük át a leves alapba. Szórjuk meg némi korianderrel, rottyintsuk össze és kész.
Tálalásnál ne sajnáljuk a sajtot, az isteni ropogós bacont és adjunk a sűrű levesünk mellé egy jó nagy adag tortilla chipset.
Jó étvágyat :)