Bazsalikomos Zöldborsókrémleves

Receptbeküldő: Baloghné Kele Judit

Hozzávalók

Hozzávalók :
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 35 dkg zsenge zöldborsó ( mirelit )
- kb 15 db bazsalikomlevél
- 7 dl zöldségalaplé
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 / 2 lime leve
- 1 ek vaj
- só, bors - szükség szerint
- csipet cukor

Elkészítés

- A felolvasztott vajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a borsót és pár percig pároljuk.
Azután felöntjük az alaplével, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a bazsalikomlevelet és az egészet puhára főzzük. Ízesítjük a citrom kifacsart levével, sóval, borssal, cukorral.
- A levest beleöntjük a turmixgépbe és az egészet krémesre turmixoljuk.