Bársonyvirágos gombakrémleves

Receptbeküldő: Balogh Nóra

Hozzávalók

• fej vöröshagyma
• 2 gerezd fokhagyma
• 1 ek kókuszzsír
• 1 doboz Bonduelle szeletelt gomba (400 g)
• 5 dkg Bonduelle bébirépa (konzerv)
• frissen őrölt bors
• 1 ek liszt
• 2 dl főzőtejszín
• 1 fűszernövénycsokor (petrezselyem, kakukkfű)
• 5-6 bársonyvirág
• 5 dkg reszelt parmezán

• tálaláshoz: sajtos pirítós

Elkészítés

A hagymát, fokhagymát megtisztítjuk, felkockázzuk, és kókuszzsíron megdinszteljük.
A leszűrt gombát, bébirépát a hagymára dobjuk, borsozzuk és nagy lángon 3-4 percig pirítjuk.
Liszttel meghintjük, majd 8 dl vízzel és a főzőtejszínnel felöntjük. Beletesszük a fűszernövénycsokrot és a bársonyvirág szirmokat, újraforraljuk.
A tűzről levéve botmixerrel krémesítjük, majd hozzáadjuk a reszelt parmezánt.
Bársonyvirág szirmokkal megszórt sajtos pirítóssal tálaljuk.