Bakonyi gombaleves

Receptbeküldő: Lonai-Szakács Bernadett

Hozzávalók

1 fej vöröshagyma, 3 szelet szalonna, 400 g Bonduelle szeletelt gomba, só, bors, pirospaprika, 1 tojás, 10 kg liszt. petrezselyemzöld, 1,5 l víz,

Elkészítés

Kockára vágott szalonnát zsírjára pirítjuk, hozzáadjuk a hagymát, amit üvegesre pirítunk a szalonnával, egy kanál pirospaprikát teszünk bele. Ráöntjük a lecsepegtetett gombaszeleteket és felöntjük 1,5 liter vízzel, sózzuk, borsozzuk és petrezselyemzöldet apróra vágva adunk hozzá. Amíg fő a levesünk elkészítjük a tésztánkat. 1 tojást, 1 csipet sót és a 10 dkg lisztet összegyúrjuk. Körülbelül 15 perc főzést után az összegyúrt tésztánkat belereszeljük a levesbe. Hagyjuk lassan forrni, amíg a tészta megfő.
Tejföllel tálaljuk. Jó étvágyat kívánok!