Bakonyi betyárleves

Receptbeküldő: Molnár Istvánné

Hozzávalók

Hozzávalók
0.5 kg csirkemell
2 db burgonya
2 db sárgarépa
2 db fehérrépa
1 db sárga paprika
1 db paradicsom
1 db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
15 dkg gomba
étolaj v. zsír
liszt
Ízlés szerint bors
1 csokor kapor
1 csokor petrezselyemzöld
1 levél zellerlevél

Elkészítés

Elkészítés: (4 adag)
A hozzávalókat megtisztítjuk. A répákat karikára vagy nagyibb darabokra vágjuk. A vöröshagymát, fokhagymát, a paprikát, paradicsomot apróra vágjuk. A krumplit kockázzuk. A csirkemellet kisebb csíkokra vágjuk.
Olajat hevítünk, majd rádobjuk a kisebb csíkokra vágott csirkemellet, pároljuk, majd zsírjára pirítjuk. Utána jöhet a vöröshagyma, fokhagyma, átkeverjük. Ezután pedig a paprika, paradicsom Beletesszük a répákat, az összevágott petrezselyemzöldet, összekeverjük, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Néhány perc múlva megszórjuk liszttel és fűszerpaprikával, amit szintén összekeverünk, majd felöntjük vízzel és készre főzzük.Még egy szál zellerlevelet is beleteszünk. Mikor már levesünk majdnem kész beletesszük a kockázott krumplit és a szeletelt gombát, összefőzzük. Aki csípősen szereti tegyen bele egy darab hegyes erős paprikát. A legvégén pedig megszórjuk összevágott friss kaporral (jó a fagyasztott is). Aki szereti a habarást liszt, tejföl keverékével habarja be ezt a nagyon finom levest. A végén a zellerlevelet kivesszük.
Jó étvágyat kívánok!