Bableves,füstölt csülökkel.

Receptbeküldő: Schwarcz Edit

Hozzávalók

Hozzávalók:
1 füstölt csülök
3-4 db sárgarépa
2 db fehérrépa
1 fej hagyma
3-4 gerezd fokhagyma
3 db babérlevél,só,bors,zöldséglevél
2-3 doboz Bonduelle fehérbab konzerv
a rántáshoz kevés olaj,liszt,pirospaprika

Elkészítés

Elkészítés:
A füstölt csülköt megfőzöm és kiveszem a főzővízből.
A főzővízbe beleteszem az apróra vágott hagymát,a karikára vágott zöldségeket babérlevéllel,kevés chilivel,sóval,frissen őrölt borssal,zúzott fokhagymával ízesítem,majd kb 20 perc alatt készre főzöm.Közbe 0,5 dl olajból,1,5 evőkanál lisztből rántást készítek,hozzáadom a maradék zúzott fokhagymát,a pirospaprikát,és az apróra vágott zöldséglevelet.A rántást hagyom kihűlni,kevés hideg vízzel kikeverem,és beleöntöm a levesbe.A konzerv babot jól átmosom,és szintén beleteszem a levesbe.Jól összeforralom.
A főtt füstölt csülökkel,lila hagymával tálalom. Ízlés szerint tejföl is tehető bele.
Jó étvágyat!!