Ázsiai csicseriborsó leves garnélával

Receptbeküldő: Kovacsik Katalin

Hozzávalók

- 5 gerezd fokhagyma
- friss gyömbér
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 tk currypor
- csípős őrölt pirospaprika
- olivaolaj
- 2 konzerv Bonduelle csicseriborsó
- kb. 1 liter víz
- 1 konzerv sűrű kókusztej (165 ml)
- só
- színes egész bors
- fagyasztott garnéla rák
- 200 g üvegtészta

Elkészítés

Kevés olivaolajon pirítsuk meg az apróra vágott fokhagymát, az ízlés szerinti reszelt gyömbért és a csíkokra vágott hagymát. Adjuk hozzá a curryt és az ízlés szerinti csípős pirospaprikát, néhány percig pirítsuk. Adjuk hozzá a 2 konzerv Bonduelle csicseriborsót, és öntsük fel kb. 1 liter vízzel. Adjuk hozzá a kókusztejet, és ízesítsük sóval, frissen őrölt színes borssal. Mielőtt felforrna, tegyük bele a fagyasztott garnélákat. Én a garnélával úgy vagyok, minél több, annál jobb :) Miután felforrt a leves, kapcsoljuk le.
Az üvegtésztát a zacskón leírtak alapján készítsük el. Ne tegyük bele a levesbe, mert elszívja a levét. Elegendő csupán tálalás előtt a tányérra halmozni, és a levest rámerni. A levest díszíthetjük egy kis petrezselyemmel vagy zöldhagymaszárral. Jó étvágyat!