Árpagyöngyös csicseriborsóleves

Receptbeküldő: Loani-Szakács Bernadett

Hozzávalók

1 fej vöröshagyma, 2 vékony szelet szalonna, 25 dkg füstölt kolbász, 400 g Bonduelle csicseriborsó, 15 dkg árpagyöngy, 1 db sárgarépa, 1 kis csokor petrezselyemzöld, 2 gerezd fokhagyma, víz, vegeta, só, bors,

Elkészítés

Az árpagyöngyöt áztassuk be 1 órára.
A füstölt szalonnát kockázzuk fel. Öntsünk kevés olajat egy fazékba, majd enyhén pirítsuk meg. Adjuk hozzá az apró kockára darabolt hagymát, a kolbász karikákat és azzal is pirítsuk egy kicsit. Nyomjuk rá a 2 gerezd fokhagymát. A felkarikázott sárgarépát tegyük bele, a lecsepegett árpagyönggyel együtt. Öntsük fel a 1,5 l vízzel, hozzáadjuk a vegetát, és az aprított petrezselymet, sózzuk, borsozzuk, fedő alatt főzzük. 25-30 perc után, amikor már puha a gersli, tegyük bele a lecsepegtetett csicseriborsót. Összeforr és tálalhatjuk.
Jó étvágyat kívánok!