Alföldi finomság

Receptbeküldő: Rácz-Szabó Klára

Hozzávalók

20 dkg csirkemell kockázva
4-5 cm füstölt kolbász karikázva
1 nagy evőkanálnyi libazsír
1 közepes fej vöröshagyma
4-5 cm póréhagyma karikázva
1-2 gerezd fokhagyma
2-3 maréknyi savanyú káposzta
20 dkg Bonduelle konzerv lencse
20 dkg Bonduelle konzerv szeletelt gomba
1 chilipaprika
2 maréknyi köles
1 sárgarépa felszelve
negyed zeller kockázva
1 dl tejszín
2 babérlevél
6-8 szemes bors
1/4 kk citrombors
1/4 kk majoranna
1ek pirospaprika
1/8 kk köménymag
1/4 kk kakukkfű
1/4 kk oregano
1/4 kk bazsalikom
zellerlevél

Elkészítés

A vöröshagymát és a pórét üvegesre pirítjuk a libazsíron. Hozzáadjuk a csirkehúst és fehéredésig pirítjuk, eközben belerakjuk a fűszereket (fokhagyma, szemesbors, citrombors, majoranna, "olasz fűszerek", kömény, babér, zellerlevél, chilipaprika). Hozzáadjuk a gombát, átforgatjuk. Beledobjuk a pirospaprikát, összekeverjük, következik sorjában a kolbász, a savanyú káposzta, a lencse, sárgarépa és zeller. Kevergetjük, majd felöntjük kb. 1,5-2 liter vízzel. Megsózzuk (a mennyiség attól függ, mennyire sós a kolbász és a káposzta). Forrástól számított 20 percig főzzük, hozzáadjuk a kölest és a tejszínt és még 15 percig főzzük. Tálaljuk pirítóssal, tejszínnel vagy tejföllel.