A gyerekek kedvence: Zöldborsós csirkeragu leves

Receptbeküldő: Burcsa Annamária

Hozzávalók

230 g csirkemell
180 g fehérrépa
450 g zöldborsó
86 g sárgarépa
210 g burgonya
115 g vöröshagyma
4 g fokhagyma (4 gerezd)
3 cl olivaolaj
1 g só
1 g fűszerpaprika
1 g bors

Elkészítés

Egy nagyobb méretű fazékban kezdd el melegíteni az olivaolajat. Add hozzá az apróra vágott vöröshagymát. Párold üvegesre.
Add hozzá a sárgarépát, a fehérrépát, párold néhány percet. Ekkor add hozzá a mosott zöldborsót. Ha mireltitet hazsnálsz, akkor előzőleg olvaszd ki.
Párold néhány percig, majd add hozzá az apró kockákra szeletelt húst. Add hozzá a sót, fűszerpaprikát. Dobd bele a fokhagymát. Borsozd.
Öntsd fel 1 liter vízzel. Keverd össze, majd add hozzá a felkockázott burgonyát.
Fedő alatt főzd fottástól számított 20 percig.
Tálalhatod!
Én jól meg szoktam a tányérokat a hússal és a zöldségekkel pakolni, s a tetejére szedek a fincsi léből.
Jó étvágyat kívánok!